پرش به محتوا

آیوپاک

از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
اتحادیهٔ بینالمللی شیمی محض و کاربردی
کوتهنوشتIUPAC
شعارپیشبرد شیمی در سراسر جهان
بنیانگذاری۱۹۱۹
گونهسازمان بینالمللیشیمیمؤسسههای استاندارد
مکان
منطقه
جهانی
زبان رسمی
انگلیسی
President
اسپانیاJavier García-Martínez
وبگاه

اتحادیهٔ بینالمللی شیمی محض و کاربردی(بهانگلیسی:International Union of Pure and Applied Chemistry) کهآیوپاک(بهانگلیسی:IUPAC) کوتاهشدهٔ آن است، یکسازمان غیردولتیاست که در سال ۱۹۱۹ میلادی (سال ۱۲۹۸ه‍.خ)، بهدنبال نشستهای بینالمللیِشیمی کاربردیبهمنظور ارتقایدانششیمیپایهگذاری شد. اعضای این اتحادیه را انجمنهایشیمیملی تشکیل میدهند.
بسیاری از انتشارات آیوپاک بر رویاینترنتقابل مشاهده است. دفتر مرکزی این تشکل، که عضوی ازآکادمی بینالمللی علومیا به عبارت صحیح (International Council for Science) بهشمار میرود، در «پارک تحقیقاتی مثلث» در کشورآمریکاواقع شدهاست.

تاریخچه

[ویرایش]

در سال ۱۸۶۰ اولین نیازها به وجود تشکل متمرکزی در حوزهٔ دانش شیمی احساس میشد که در پی آن دانشمندی آلمانی به نامفردریش آگوست ککولهچنین کمیتهای را افتتاح کرد که اولین و تنها تشکلی بود که نامگذاریترکیبات آلیرا بهطور تخصصی برعهده گرفت.
طی سالهایجنگ جهانی دوم، آیوپاک همکاری نزدیکی با نیروهای متفقین داشت که البته در نتیجهٔ نهاییِ جنگ تأثیر زیادی نگذاشت. پس از اتمام جنگ نیز مجدداً بهآلمان غربیبرای عضویت در آیوپاک اجازه داده شد. در طی جنگ نیز این سازمان تلاشهای بیوقفهٔ خود را بر روی استانداردسازی نامگذاری عناصر متمرکز کرد.

سال جهانی شیمی

[ویرایش]
لوگوی سال جهانی شیمی

آیوپاک ویونسکوسازمانهایی هستند که بهطور متمرکز نشستها و اهداف پروژههای ویژه برای این منظور را اداره میکنند. در سال ۲۰۱۱ کهسال جهانی شیمینامگذاری شده بود، بر طبق نظر آیوپاک، بشر شاهد پیشرفتهای چشمگیری در زمینهٔ شیمی بودهاست. شعار نشستهای این سال نیز «شیمی، زندگی ما، آیندهٔ ما» بود.

جستارهای وابسته

[ویرایش]

پیوند به بیرون

[ویرایش]

منابع

[ویرایش]