پرش به محتوا

موچسب زینتی

از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد

موچسب زینتی
موچسب زینتی بر روی دیوار
ردهبندی علمی
فرمانرو: گیاهان
(طبقهبندینشده): گیاهان گلدار
(طبقهبندینشده): دولپهایهای نو
(طبقهبندینشده): رزیدها
راسته: انگوریان
تیره: انگوریان
سرده: موچسب (سرده)
گونه: P. tricuspidata
نام دوبخشی
Parthenocissus tricuspidata

موچسب زینتی(نام علمی: Parthenocissus tricuspidata)، که اگرچه یک پیچک نیست اما با نامهایپیچک بوستون،پیچک ژاپنیوپیچک انگوری(بهانگلیسی:Japanese creeper, Boston ivy, Grape ivy, Japanese ivy, and woodbine) نیز شناخته میشود،گیاهی گلداراز خانوادهانگوریاناست که بومی شرقآسیادر کشورهایژاپن،کرهو شمال و شرقچیناست.

این گونه در ایران به عنوانگیاه زینتیو موچسب دیوارها کاشته میشود و در پاییز برگهایش رنگی شده و زیبایی خاصی به منازل میدهد. در نواحی معتدله و معتدله سرد و به ویژه درتهرانبیشتر از سایر نقاط کاشته میشود.[۱]

ویژگیها

[ویرایش]

این گیاه، درختچهایبرگریز، بالارونده، پیچان و چسبنده از گونهویرهاست که میتواند با داشتن حامی مناسب تا ارتفاع ۳۰ متر یا بیشتر بلند شود و خود را با شاخههای کوچکی به سطح حامیاش میچسباند.

پرشاخه و با پیچکهای کوتاه است. برگها دمبرگی باریک دارند و تخممرغی پهن به عرض ۱۰–۲۰ سانتیمتر، سه لوبه با لوبهای دندانهارهای درشت نوکدار، یا اصولاً در گیاهان جوان و شاخههای قاعدهای کوچکتر و در بخشی سهبرگچهای با برگچههای پایکدار، برگچه میانی واژتخممرغی و برگچههای کناری تخممرغی پهن مورب، در بخشی ساده و تخممرغی پهن است.[۲]

نگارخانه

[ویرایش]

پانویس

[ویرایش]
  1. ولیالله مظفریان، درختان و درختچههای ایران، صفحهٔ ۹۷۸.
  2. ولیالله مظفریان، درختان و درختچههای ایران، صفحهٔ ۹۷۷.

منابع

[ویرایش]
  • مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Parthenocissus tricuspidata». دردانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی، بازبینیشده در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۳.
  • مظفریان، ولیالله (چاپ سوم ۱۳۸۹).درختان و درختچههای ایران.تهران: فرهنگ معاصر.شابک۹۶۴-۸۶۳۷-۰۳-۲.تاریخ وارد شده در|سال=را بررسی کنید (کمک)