לדלג לתוכן

ויליאם בראטון

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ויליאם בראטון
לידה 6 באוקטובר1947(בן 76)
בוסטון,ארצות הבריתעריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הבריתעריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה
מפלגה המפלגה הדמוקרטיתעריכת הנתון בוויקינתונים
בן או בת זוג Rikki Kliemanעריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה מפקד במסדר האימפריה הבריטיתעריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ויליאם ג'. (ביל) בראטוןאנגלית:William Joseph "Bill" Bratton;נולד ב-6 באוקטובר1947) הוא סגן ויושב ראשהמועצה המייעצת לביטחון לאומיבארצות הברית,היה הנציב ה-38 וה-42 שלמשטרת העיר ניו יורקוהמפקד ה-54 שלמשטרת לוס אנג'לס.

בראטון גדל בדורצ'סטר,בוסטון,מסצ'וסטס,שירת במלחמת וייטנאםבמשטרה הצבאיתשלצבא ארצות הברית.

קריירה משטרתית

[עריכת קוד מקור|עריכה]

באוקטובר1970הצטרף למשטרתבוסטוןכשוטרמקוף והתקדם בה. בשנת 1976 זכה בפרס על השתלטות על שודד בנקים וחילוץבן ערובה. ב-1990מונה למפקד משטרת התחבורה שלניו יורק.בשנים19931994חזר לפקד על משטרת בוסטון בין השנים 1994–1996מונה להיות הנציב ה-38 של משטרת ניו יורק, תחת ראש העירייהרודולף ג'וליאני.בתקופה זו הוביל את הירידה הגדולה ביותר בפשיעה בהיסטוריה של העיר ניו יורק, תוך אימוץ מדיניות ניהול המשטרה הדוגלת בתורת החלונות השבוריםובאפס סובלנות.

בראטון הוביל עם סגנוג'ק מייפלאת הפיתוח של ה-COMPSTAT- מערכת מחשוב פשיעה וניהול משטרה שזכתה למוניטין בינלאומי ונמצאת כעת בשימוש על ידי משטרות בכל רחביארצות הבריתומחוצה לה.

בשנת2002עבר לפקד על משטרתלוס אנג'לס,עיר שנודעה באלימות וכנופיות נוער שבה. גם שם הוא הביא להורדת הפשיעה לרמות נמוכות בקנה מידה היסטורי, לשיפור היחסים הבין גזעיים ולהובלת גיוס אנשים צעירים ופיתוח מגוון תוכניות משטרה חדשניות. ב-2007הוא מונה לכהונה נוספת בתפקיד עד2009.הוא האדם היחיד אי פעם שהוביל את משטרות שתי הערים הגדולות בארצות הברית.

משנת2011הוא מכהן כסגן יושב ראש המועצה המייעצת לביטחון לאומי בארצות הברית[1],השייכת למשרד הרשות המבצעת של נשיא ארצות הברית.

בין השנים20142016מונה לכהונה שנייה כנציב ה-42 של משטרת העיר ניו יורק על ידיראש העירייהביל דה בלאזיו.

במהלך 2016 התפטר מתפקידו זה, ככה "נ ע" ר פרשת ה-NYPD-12, בה נחשד שעודד תופעה לא חוקית שבה שוטרים אולצו להגיע למיכסות מסויימות של קנסות ומעצרים במחוז משטרת ניו יורק, דבר שנאסר לפי חוק ב-2010 והוביל לתסיסה רבה בקרב האוכלוסיה מהמעמד הסוציו-אקונומי הנמוך (בעיקר היספאנים ושחורים) שסבלה בעיקר מהתופעה האמורה. במעמד התפטרותו ראש העיר דאז התייחס לחשדות נגד בראטון וטען שלדידו בראטון חף מפשע.

מחוץ למשטרה

[עריכת קוד מקור|עריכה]

במקביל לתפקידיו עסק בראטון בכתיבה, בפרשנות ובעסקים פרטיים, בעיקר ייעוץ. בראטון הוא בעל תואר ראשון מ-Boston State College, בוגר המכון הלאומי לניהול ב-FBI.עמית בכיר במשפט פלילי בבית הספר "קנדי" לממשל באוניברסיטת הרווארדוחבר מושב בהנהלה הארצית של בית הספר לשיטור.

על שיתופי הפעולה שלו בין משטרות ארצות הברית וכוחות המשטרה הבריטית, הוא זכה מידימלכת אנגליהאליזבת השנייהבתוארמפקדבמסדר האימפריה הבריטית(CBE).

בראטון נשוי לאשתו הרביעית, עו "ד ריקי קליינמן, יש לו בן, דוד, ושני נכדים, ג'ון וניקולאס[2].

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור|עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור|עריכה]
  1. ^Homeland Security Advisory Council Members | Homeland Security,www.dhs.gov
  2. ^מתוך: ויליאם בראטון - קורות חיים (http://www.nyc.gov/html/nypd/html/administration/headquarters_co.shtml- הדף אינו עוסק כיום בבראטון), באתרמשטרת ניו יורק