לדלג לתוכן

תנועת הגברים

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

תנועת הגבריםאותנועת הגברהוא שם מטרייה למגוון רחב של תנועות חברתיות בעולם המבוססות על ספקטרום רחב שלאידאולוגיותעל בסיסמגדרשעוסקות בענייניגברים,החל מתנועותראקציונריותדרך ארגוניהתנועה לזכויות הגבראשר ברובם הםאנטי-פמיניסטייםכגוןרע "ש - זכויות הגבר במשפחהועד לתנועות גבריםפמיניסטיותהפועלות למען שחרורהמין הגברימתפקידיו המסורתיים לצד הזדהות עם ערכים פמיניסטיים, כגון התנועה לגבריות חדשה. עם זאת, יש הרואים בתנועה האחרונה התאגדות פמיניסטית לכל דבר ולכן פסולה כתנועת לזכויות גברים ואף חותרת נגד רעיון זכויות הגברים.

בין הנושאים שמרבית תנועות הגברים עוסקות בהם: הגדלת המעורבות של האבבחיי המשפחה, שוויון מגדרי בדיניגירושין,מאבק בהונאת אבהותובגנבת זרע,מאבק במיזאנדריה,ועידוד מודעות למחלות גבריות כגוןסרטן הערמונית(אחת הדוגמאות לפעולה בנדון היא פרויקטמובמבר), ייבוש תקציבי הלובי הפמיניסטי, שאיפה לשוויון אזרחי והורי, התנתקות כללית מנשים כשחרור משעבוד (mgtow). ישנן עמותות כמולצדכםואבות למען צדק שמציעות גם מענים טיפוליים או שירותי ייעוץ עבור גברים במצוקה.

השורשים האידאולוגייםשל מרבית תנועות הגברים כיום נעוצים בתנועה הנקראת "התנועה לשחרור הגבר", שקמה בארצות הבריתבשנות ה-70במקביללגל השני של הפמיניזםכדי לשחרר את הגבר מתפקידיו הפטריאכלייםהשמרניים.כעבור שנים ספורות התנועה החלה תהליך של פיצול – לתנועה פרו-פמיניסטית שפועלת למען שחרור שני המינים מתפקידי מגדרובנוסף פועלת לחנך גברים לפמיניזם ולמניעתאלימות נגד נשים,ולתנועה לזכויות הגבר, שלרוב מציגה את עצמה כתנועת התנגדות לפמיניזם בכללו או לפלגים מסוימים בו, ופעולותיה הידועות ביותר הן מאבק באפליית גבריםבדיני גירושין. כל תנועה התפשטה בעולם באופן עצמאי.

ראו גם[עריכת קוד מקור|עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור|עריכה]