לדלג לתוכן

G20

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
20 הכלכלות הגדולות בעולם
אוסטרליהאוסטרליהאוסטרליה
איטליהאיטליהאיטליה
אינדונזיהאינדונזיהאינדונזיה
ארגנטינהארגנטינהארגנטינה
ארצות הבריתארצות הבריתארצות הברית
ברזילברזילברזיל
גרמניהגרמניהגרמניה
דרום אפריקהדרום אפריקהדרום אפריקה
קוריאה הדרומיתקוריאה הדרומיתקוריאה הדרומית
הודוהודוהודו
בריטניהבריטניההממלכה המאוחדת
טורקיהטורקיהטורקיה
יפןיפןיפן
מקסיקומקסיקומקסיקו
הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סיןסין
ערב הסעודיתערב הסעודיתערב הסעודית
צרפתצרפתצרפת
קנדהקנדהקנדה
רוסיהרוסיהרוסיה
האיחוד האירופיהאיחוד האירופיהאיחוד האירופי
האיחוד האפריקאיהאיחוד האפריקאיהאיחוד האפריקאי
ספרדספרדספרד– אורחת קבועה בפורום

בסגול: מדינות ה-G20, בתכלת: חברות האיחוד האירופי שאינן מיוצגות בפני עצמן, בירוק: חברות האיחוד האפריקאי שאינן מיוצגות בפני עצמן, בוורוד: מדינות אורחות בכנס ב-2016

פורוםG20(שם רשמי:The Group of Twenty Finance Ministers and Central Bank Governors) הוא פורום שחברים בושרי האוצרונגידי הבנקיםהמרכזיים של 20 כלכלות: 19 מבין הכלכלותהגדולות בעולם, וכןהאיחוד האירופי.יחד מהוות כלכלות ה-G20 כ-90% מהתוצר הלאומי הגולמיהעולמי, 80% מהסחר העולמי (לרבות סחר פנימי באיחוד האירופי) ושני שלישים מאוכלוסיית העולם.

ה-G20 הוא פורום לשיתוף פעולה וייעוץ בנושאים הקשורים למערכת הפיננסית הבינלאומית. הפורום חוקר, סוקר ומקדם דיונים בקרב מדינות מפתח מפותחות ומתפתחות, במטרה לקדם את היציבות הפיננסית העולמית וכן לתת מענה לבעיות שהן מעבר לתחום אחריותה של כל מדינה בנפרד.

ספרדהיא אורחת קבועה בפורום.

פורום ה-G20 פועל ללא מזכירות קבועה וצוות. בראש הארגון עומדת אחת ממדינות הפורום, המתחלפת מדי שנה, תוך הקפדה שהמדינההעומדת בראש הארגון תהא מאזור שונה בעולם מזו שקדמה לה. הנהלת הארגון כוללת שלוש מדינות – זו המכהנת בראשות הארגון, זו שקדמה לה, וזו שצפויה להחליפה. שלוש מדינות אלו מכונות "טרויקה" (קרי הנהגה משולשת). המדינה המכהנת בראשות הארגון ממנה מזכירות לתקופת כהונתה, המרכזת את עבודתו של הארגון ואחראית לארגון מפגשי הפורום. תפקידה של הטרויקה להבטיח את המשכיות רצף עבודת הארגון וניהולו למשך שנות כהונתה.

רעיון הקמת ה-G20, שהחליף את ה-G33, שבעצמו החליף את ה-G22, הועלה לראשונה בפסגת ה-G-7שנערכה בקלןשבגרמניהיוני1999.הארגון נוסד באופן רשמי ב-26 בספטמבר1999, במהלך פסגתשרי האוצרשל מדינות ה-G-7. פסגת הפתיחה של הארגון התקיימה ב-1516בדצמבר1999 בברלין.

בשנת2006הנושא המרכזי של פסגת ה-G20 היה "יצירת שגשוג בר-קיימא" (בתרגום חופשי). הנושאים שנדונו בפסגה זו כללורפורמותמקומיות להשגת "צמיחה מתמשכת", רפורמה בבנק העולמיובקרן המטבע הבינלאומית,והשפעתם של השינויים הדמוגרפייםביחס להזדקנותהאוכלוסייהעל הכלכלההעולמית.

טרוור אנדרו מנואל,שר האוצרשלדרום אפריקה,כיהן כיו "ר פסגת ה-G20 שנערכה בשנת2007בארצו.גידו מנטגה,שר האוצר שלברזילכיהן כיו "ר פסגת ה-G20 שנערכה בשנת2008בארצו. ברזיל העלתה לדיון מספר נושאים וביניהם התחרות בשווקים פיננסיים,אנרגיה נקייה,והתפתחותכלכליתואלמנטים פיזיקליים של צמיחה ופיתוח. בהצהרה שהשמיענשיא ארצות הבריתג'ורג' ו. בוש,בעקבות מפגששרי האוצרשל ה-G7 ב-11 באוקטובר2007, הוא אמר כי בפסגה הבאה של ה-G20 תהיה חשיבות במציאת פתרונות למשבר הכלכלי העולמי.יוזמה של הנשיאהצרפתי,ניקולא סרקוזיראש ממשלתבריטניה,גורדון בראון,הובילה לפסגה מיוחדת של מנהיגי מדינות פורום ה-G20, ב-15 בנובמבר2008, שעסקה בהתמודדות עם המשבר הכלכלי של 2008 ובמציאת פתרונות לו.

אתרי מפגש פורום ה-G20

[עריכת קוד מקור|עריכה]
פסגת מנהיגי מדינות ה-G-20 בוושינגטון די. סי.,ארצות הבריתבנובמבר 2008

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור|עריכה]
ויקישיתוףמדיה וקבצים בנושאG20בוויקישיתוף