לדלג לתוכן

Miss Americana

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
Miss Americana
בימוי לאנה וילסוןעריכת הנתון בוויקינתונים
הופק בידי מורגן נביל, קייטרין רוג'רס, כריסטין אומאלי
עריכה
  • פול מרצ'נד
  • גרג אוטול
  • לי ראש
  • לינדזי אוץ
  • ג'ייסון זלדס
שחקנים ראשיים טיילור סוויפט
מוזיקה טיילור סוויפט, אלכס סאמרס
צילום אמילי טופר
מדינה ארצות הבריתעריכת הנתון בוויקינתונים
חברת הפקה טרמולו הפקות
חברה מפיצה נטפליקס
שיטת הפצה וידאו על פי דרישה,direct-to-videoעריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה 23 בינואר 2020
משך הקרנה 85 דקות
שפת הסרט אנגליתעריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה סרט תיעודיעריכת הנתון בוויקינתונים
אתר רשמי
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Miss Americana(ידוע גם כ-Taylor Swift: Miss Americana) הואסרט דוקומנטריאודות הזמרתטיילור סוויפטאשר בוים על ידי לנה וילסון ויצא בלעדית לשירות הסטרימינגנטפליקסב-31 בינואר2020.הסרט זכה לביקורות חיוביות, הרבה מבקרים שיבחו אותו על האינטימיות והפגיעות שלו. הסרט אף כונה כ "גולמי וחושפני רגשית" על ידי נטפליקס. במהלך הסרט רואים את סוויפט במהלך ההכנות לאלבומה השביעיLover,מדברת עלפוליטיקהבפעם הראשונה בקריירה שלה והחששות שלה בעקבות זה, עלמחלת הסרטןשל אימה וכו'. תוך כדי שבמקביל רואים צילומים של הופעות שלה וקטעים נוספים אשר צולמו בעבר לפני צילומי הסרט.[1]

הסרט הוצג לראשונה בפסטיבל הסרטים"Sundance"כשבוע לפניי יציאתו וזכה לשבחים מצד הצופים בפסטיבל ובהמשך זכה לביקורות חיוביות גם מהמבקרים. בנוסף גם הפך לסרט התיעודי של נטפליקס על אמן שזכה לציון הגבוה ביותר באתרIMDb.

הסרט עוקב אחרי סוויפט בקריירה שלה ובחייה האישיים במשך מספר שנים. הסרט מציג קטעי ראיונות, זיכרונות, צילומי אולפן, הקלטות ביתיות וסלולריות והופעות אשר כולם מציינים נקודות שונות לאורך חייה של הזמרת. במהלך הסרט סוויפט נראית בהכנות של אלבומה השביעי ומדברת בין היתר על מחלת הסרטן של אימה, ההתמודדות שלה עםהפרעות אכילה,הדעות הפוליטיות שלה, על המתקפה נגדה ברשת, על התביעה שלה בגיןתקיפה מיניתועל החלטה לתמוך בפומבי בקהילת הלהט "ב.[2][3]

נטפליקס תיארה את הסרט כ "גולמי וחושפני רגשית" ואף הוסיפו: "במהלך תקופת טרנספורמציה בחייה כשהיא לומדת לאמץ את תפקידה לא רק ככותבת שירים ומבצעת, אלא כאישה הרותמת את מלוא כוחה של קולה".[4]בפסטיבל "Sundance" תיארו את הסרט כך: "הבמאית לאנה וילסון מציעה חלון רב גוני לסוויפט, לתהליך היצירה שלה, ולחוויה הייחודית שלה להיות אחד האורות הבהירים ביותר על הבמה העולמית בעולם. וילסון לוכדת את פגיעות הסימנים המסחריים של סוויפט ואת האינטליגנציה העזה שלה,שנינות.רגעים רכים ומלהיבים כשכוכבת העל יוצאת לפרק האחרון בקריירה היוצאת דופן שלה ".

בנוסף הקטעים המצולמים מהעבר כוללים אתקלווין האריס,ביונסה,פינק,הארי סטיילס,שאקירה,לני קרביץ,דיקסי צ'יקס,ארת', וינד אנד פייר,קרלי קלוס,קים קרדשיאן,קניה וסט,מרשה בלקברן,דונלד טראמפ,טיילור לאוטנר,טום הידלסטון,ג'ייד ג'ולי,ריילי נוקס,ברברה וולטרס,דן האריס,דייוויד לטרמן,ארין רובינסון,גרהם נורטון,הודה קוטב,ג'דדיה בילה,ג'ני ג'ונסון,ג'ימי פאלון,ג'וג'ו צ'אנג,ננסי אודל,ניקי גלייזר,פיל מק'גרו,שרה היינס,סטיבן קולבר,סאני הוסטין,וופי גולדברג,אנטוני פורובסקי,בובי ברק,קרמו בראון,ג'ונתן ואן נסוטאן פרנס.

ב-15 בינואר2020הכריזה סוויפט עלתאריך השחרור של הסרט בחשבונות המדיה החברתית שלה. לאחר כשבוע יצא גם הקדימוןלסרט ביוטיובובחשבונות המדיה החברתית שלה. יום לפניי יציאת הסרט חשפה את רשימת בתי הקולנוע אשר יקרינו את הסרט לזמן מוגבל בארצות הבריתכולל הקרנה גם בקולנוע על שםהנסיך צ'ארלסבבריטניה.

בסוף הסרט נשמע השיר "Only the Young",אותו כתבה סוויפט לראשונה ב-2018בעקבות ההתמודדות לבית הנבחריםבארצות הברית. עם שחרורו, השיר זכה לביקורות חיוביות מהמבקרים אשר שיבחו את המילים שלו שבין היתר הזכירו את השימוש בנשק למטרות אלימות ולירי בבתי הספר בארצות הברית. השיר הגיע למקום הראשון במצעד המכירות הדיגיטליות האמריקאי.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור|עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור|עריכה]
  1. ^Miss Americana (2020) - IMDb,נבדק ב-2020-09-07
  2. ^Condé Nast,How Taylor Swift Found Her Voice for “Only the Young”,Vanity Fair, ‏2021-02-17(באנגלית אמריקאית)
  3. ^Lexy Perez, Lexy Perez,Taylor Swift Documentary ‘Miss Americana’ to Open Sundance Film Festival,Billboard, ‏2019-12-05(באנגלית אמריקאית)
  4. ^Taylor Swift's Miss Americana Documentary Gets Netflix Release Date,Peoplemag(באנגלית)