לדלג לתוכן

T-62

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
T-62
מידע כללי
סוג טנק מערכה
מדינה מייצרת ברית המועצותברית המועצותברית המועצות
יצרן מפעל הקרונות של אורלעריכת הנתון בוויקינתונים
משתמשים עיקריים הצבא הלאומי האפגני,צבא אלג'יריהעריכת הנתון בוויקינתונים
שנת ייצור 1961
תקופת השימוש 1961 – אין ערךעריכת הנתון בוויקינתונים
דגם קודם T-55
דגם עוקב T-64
מערכה מרכזית מלחמת יום הכיפורים
יחידות שיוצרו 22,700עריכת הנתון בוויקינתונים
מידע טכני
אורך 6.63 מטר (9.335 מטר עם אורך קנה התותח קדימה)
רוחב 3.3 מטר
גובה 2.40 מטר
משקל 40 טון (מוכן לקרב)
מהירות 50 קמ "ש
טווח פעולה 650 ק "מ (עם מכלים חיצוניים)
מנוע דיזל,580כ "ס
שריון 242 מילימטר בקדמת הצריח(מקסימלי).
צוות 4
מערכות נשק
חימוש עיקרי תותח115 מ "מ חלק קדח
חימוש משני

מקלעמקבילPKTבקוטר 7.62 מ "מ

מקלע כבדנ "מDShKMבקוטר 12.7 מ "מ
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

T-62הואטנק מערכהמתוצרתברית המועצותטנקנכנס לשירות בשנת1961,ויועד לשמש כטנק המערכה העיקרי של עוצבות השריון הסובייטיות לצד קודמו, ה-T-55.מעל 22,000 יחידות יוצרו, ויוצאו לעשרות מדינות, ביניהן מצרים וסוריה, ולקחו חלק במלחמת יום הכיפוריםבמספרים גדולים.

טנק ה־T-54שנכנס לשירות בשנת1949,והיה נפוץ מאוד ונחשב לטנק אמין ופשוט לתפעול ולתחזוקה, התיישן לקראת סוףשנות החמישיםבהשוואה לטנקים האמריקאיםהחדישים יותר. הסובייטיםהיו זקוקים לטנק חדש, שישתווה לטנקי המערב. תהליך התכנון של הטנק שיחליף את ה־T-54/55 החל בסוף שנות החמישים, ובשנת1961החל הייצור.

טנק T-62 בפארק יד לבנים בפתח תקווה,9/07

T-62 הוא המשך ישיר ל־T-54/55,וירש את הצללית הנמוכה וצורת הצריח.גם טנק זה השתמש במזקו "םקריסטי, אך המרווח בין הגלגלים שונה מב־T-54/55. אתתותחה־100מילימטרמחורק הקנההחליף תותח 115 מילימטר חלק קנה ומדויק. זהו טנק המערכה הראשון בעולם שחומש בתותח חלק קנה. כמו כן לטנק ישנה מערכת חליצה אוטומטית אשר פולטת את התרמיליםהריקים דרך פתח קטן בחלקו האחורי של הצריח. מערכת החליצה של התרמילים לא הייתה יעילה מפני שלקח לה זמן רב לעבוד ובנוסף לאחר כל ירי, על התותחן לכוונן מחדש על המטרה, לכן קצב האש של דגם זה קטן לעומת דגמים אחרים. מפנה הגזים, שבדגמים הקודמים היה בקצה הקנה, הועבר לשני שלישים הקנה, שם הוא נמצא גם בטנקים סובייטיים חדשים יותר.שריונושל ה־T-62 היה עבה משל קודמו, והגיע ל־242 מילימטר. השיפורים אומנם העלו את משקל הטנק, אךמנוע דיזלמשופר איפשר לטנק מהירות זהה לקודמו.

לטנק מערכותאינפרה אדוםפסיביות הכוללותפריסקופיםרגישים לאור אינפרה אדום ומערכות אקטיביות הכוללותזרקורופנסים לאור אינפרה אדום.מערכת בקרת האשהייתה מאיכות ירודה, אך משופרת לעומת ה־T-55. הטנק ירש גם את בעיית אחסון התחמושתובעיית הנמכת התותח. שתי מגרעות אלה יצרו ל־T-62 חיסרוןטקטיחמור. למרות זאת, הטנק היווה שיפור עצום לעומת קודמו, במיוחד לאור החלפת התותח. לטנק מכלדלקנתיק המותקן בחלקו האחורי ומכלי דלק חיצוניים בצד הטנק בנוסף למכל דלקהממוקם בתוך הגוף המשוריין. מערכת הצידוד של הצריח וההגבהה של התותח הן מערכות חשמליות. ההיגוי נעשה באמצעות שני מוטות היגוי, אחד לכל צד, בעלי שלושה מצבים.תיבת ההילוכיםידנית דורשת "גז ביניים" ולחיצה כפולה על המצמדבהורדת הילוך. העבירותשל הטנק טובה והוא כמעט אינו פורס זחלים, גם לא בקרקע חולית.

ה־T-62 יוצר מ־1961ועד1975.במשך זמן זה יוצרו גרסאות משופרות או מיועדות לתפקידים מסוימים. בין גרסאות אלו:

20,000 טנקים מדגם T-62 יוצרו על ידי ברית המועצות, ועוד כמה אלפים במדינותקומוניסטיותאחרות. ה־T-62 נמצא היום ברוסיה,אפגניסטן,אנגולה,סוריה,תימן,מונגוליה,קוריאה הצפונית,לוב,בלארוס,אוזבקיסטן,וייטנאם,איראן,אלבניה,מצרים,אלג'יריהוקובה.

במלחמות ישראל

[עריכת קוד מקור|עריכה]

הטנק נרכש בכמויות גדולות בראשית שנות השבעים על ידימצריםוסוריהוהשתתף לראשונה בשנת1973במלחמת יום הכיפורים.לטנק T-62 היה יתרון בהשוואה לטנקים שהופעלו על ידי צה "ל מדגםצנטוריוןומגחבין היתר בתחום ראיית הלילה. מספר גדול של טנקים נפלושללבידי צה "ל בעיקר ברמת הגולןבשלושת ימי הלחימה הראשוניםחלק מהטנקים נתפסו כשהם במצב תקין. מתוכם הוכשרו ונכנסו לשירות בצה "ל 120 טנקים שזכו לשםטירן 6.

בשנת1982השתתף הטנק במבצע שלום הגליל.

טירן (טנק)

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור|עריכה]