לדלג לתוכן

Popcorn Time

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
Popcorn Time
מפתח פדריקו עבאד
מחזור חיים פברואר 2014 – הווה (כ־10 שנים)
גרסה אחרונה 0.5.1 (17 באפריל 2024)
מערכת הפעלה OS X,Windows,לינוקס,אנדרואיד,iOS
נכתבה בשפות HTML,JavaScript,CSS,
על פלטפורמתNode.js
סוג רישיון קוד פתוח,הרישיון הציבורי הכללי של גנו[1]
קוד מקור
קטגוריה וידאו על פי דרישה
https://yrkde.link/
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Popcorn Time(פופקורן טיים) היאתוכנתנגן מדיהחופשיתבקוד פתוחוחוצת פלטפורמות.התוכנה נועדה להוות תחליף חופשי לשירותיהזרמת וידאומבוססימינוי,כגוןנטפליקסאוHulu.התוכנהמזרימה תוכןוידאו פיראטיישירות מ-YTS ושרתיטורנטאחרים.

התוכנה קיבלה תשומת לבתקשורתיתחיובית ולא צפויה, והושוותה לנטפליקס, בשלקלות השימושבה. Popcorn Time הוסרה מהרשתבפתאומיות על ידימפתחיההמקוריים ב-14 במרץ2014,שטענו שהם רוצים להתרחק מהפרויקט במקום להמשיך לדון בחוקיותו.בשל היותו מיזםקוד פתוח,כל המידע והתוכן להמשך פיתוחו והפצתו היו זמינים באופן חופשי לכל דורש, ועד מהרה החליפו מפתחים אחרים את מקומם.

הממשקשל Popcorn Time מציגתמונות ממוזערותושמות שלסרטים,באופן הדומה מאוד לזה של שירות נטפליקס. ניתן לערוך בהםחיפוש,או לדפדף בז'אנריםוקטגוריות. כאשר המשתמשבוחר לצפות באחד מהסרטים, הסרט מוזרם אליו באמצעותפרוטוקול ביטורנט.כמולקוחותביטורנט אחרים, Popcorn Time גם מעביר ו "זורע" הלאה את הסרט ללקוחות אחרים על ידי זרם ביטורנט. בדומה לסרטים, יש תמיכה לסדרותרבות.

חוקיותהשל Popcorn Time לא ברורה.אתר האינטרנטשל התוכנה טוען כי התוכנה "עשויה להיות לא חוקית בהתאם לחוקים מקומיים של מדינות", ואילו המפתחים המקוריים שלה מסרו את ההצהרה:"Popcorn Time, כפרויקט, הוא חוקי. בדקנו ארבע פעמים".[2]

Popcorn Time פותחה במקור "בכמה שבועות" ' על ידי קבוצת מפתחים מבואנוס איירס,ארגנטינה,שבחרו את "Pochoclín" (הנגזר מ- "pochoclo" -פופקורן,בלשון המקומית) כקמע שלהם. הם האמינו[דרוש מקור],שפיראטיות היא "בעיית שירות", שנוצרה בגלל "תעשייה שמציגהחדשנותכאיום על המתכון העתיק שלה לאיסוף רווחים ". הם טענו, שספקי הזרמת וידאו הטילו יותר מדי הגבלות וכפו שירות לא מקביל ביןמדינותשונות.

Popcorn Time נעשתה זמינה ללינוקס,OS Xו-Windows.קוד המקורשל התוכנה אוחסן ב-GitHub,כפרויקטקוד פתוח.תורמים הוסיפו לתוכנה תמיכה ב-38שפות- כוללעברית.

לפיריאיוןלאתרTorrentFreak,המפתחים הנוכחיים של Popcorn Time הוסיפו תמיכה ב-Chromecast,התקניDLNAו-Apple TV.

קיימת גם גרסה לאנדרואיד.

Popcorn Time קיבלה תשומת לב תקשורתית בזכות קלות השימוש בה, כאשר האתריםPC Magazine,ו-CBS newsמכנים אותה "נטפליקס לפיראטים", וציינו את היתרונותהברורים שלה על פני נטפליקס, כגון הגודל של הספרייה,וזמינות הבחירות האחרונות.כתבתהוושינגטון פוסט,קייטלין דווי, אמרה כי ייתכן ש-Popcorn Time מנסה להפוך את המערכת המורכבת של שימוש בטורנטים, לנגישה וידידותית יותר למשתמשים על ידי יצירת מראה מודרני, נקי וממשק קל לשימוש.

ההסרה והחזרה

[עריכת קוד מקור|עריכה]

ביום14 במרץ2014,אתר הבית של Popcorn Time ומאגר התוכנה ב-GitHub הוסרו בפתאומיות. בעקבות זאת, קוד המקור אוחסן על שרתי המפיצים של התוכנה. המפתחים אמרו כי אף על פי שהתוכנה קיבלה סיקור תקשורתי חיובי ולא צפוי, הם פשוט רוצים להמשיך הלאה, וכי "הניסוי שלנו הכניס אותנו בדלתות של דיונים אין-סופיים על פיראטיות וזכויות יוצרים,איומיםמשפטייםומנגנון מפוקפק, שגורם לנו להרגיש בסכנה בעשיית מה שאנחנו אוהבים. זה לא קרב שאנחנו רוצים לקחת חלק בו ".

המפתחים טענו שרוב המשתמשים בתוכנה הם מחוץ לארצות הברית,וכי "התוכנה מותקנת בכל אחת מהמדינות על פניכדור הארץ;אפילו שתיים שאין להן גישה לאינטרנט",על ידי משתמשים שמוכנים" להסתכן בקנסות,תביעותוהשלכות נוספות שעלולות להתרחש, רק כדי להיות מסוגלים לצפות בסרט שיצא לאחרונה, בפיג'מה ונעלי בית; רק כדי לקבל סוג שלחוויהשמגיעה להם ". הם גם הודו לכלי התקשורתעל כך שלא תקפו אותם בסיקורים אודות Popcorn Time, והסכימו עם דעותיהם כיתעשיית הקולנועהיא אנטי-צרכניתומגבילה מדי בכל הקשור לחדשנות.

ב-16 במרץ2014Popcorn Time שוחררה שוב ב-GitHub על ידי קבוצה אחרת של מפתחים, אך הוסרה שוב ב-2 באפריל.

ב-11 באפריל,לאחר הנפילות הקודמות, פורסמה שוב התוכנה בדומיין חדש ובדף חדש ב-GitHub‏, שהוסר אף הוא, בטענה להפרת זכויות יוצרים.

ב-20 באוקטובר 2015 הגרסה הרשמית של התוכנה, popcorntime.io הוסרה מהרשת על ידי מתכנת שגורש מצוות הפיתוח.

ב-5 בינואר 2022 הודיעו popcorn-time.tw שהם סוגרים עקב מחסור במשתמשים.

שתי קבוצות עיקריות עוסקות בפיתוח התוכנה:קבוצה רשמית וקבוצה של קהילת משתמשי התוכנה.

ב-19 במאי2015הוציאבית המשפט המחוזיצו ארעיהמורה לשישהספקי אינטרנטישראלים לחסום אתרים מהם ניתןלהורידאת התוכנה.[3]בהמשך הדיון, ב-1 ביולי2015, בוטל הצו הארעי עקב עמדתה של חברתבזק בינלאומי.[4]

  • Kodi- תוכנת נגן מדיה בקוד פתוח

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור|עריכה]
ויקישיתוףמדיה וקבצים בנושאPopcorn Timeבוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור|עריכה]