Sari la conținut

Mediu de dezvoltare

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Unmediu de dezvoltare(engl.software development environment,sauintegrated development environment- „mediu integrat de dezvoltare” ) este un set deprogramecare ajută programatorul în scrierea programelor. Un mediu de dezvoltare combină toți pașii necesari creării unui program (ex.: editareacodului sursă,compilarea,depanarea,testarea,generarea dedocumentație) într-un singur soft, care, de regulă, oferă o interfață cu utilizatorul grafică, prietenoasă.

Principalele componente ale unui mediu de dezvoltare sunteditoruldecod sursășidepanatorul.Mediile de dezvoltare apeleazăcompilatoare,sauinterpretoare,care pot veni în același pachet cu mediul însuși, sau pot fi instalate separat de către programator. Printre facilitățile prezente în mediile de dezvoltare mai sofisticate se numără:exploratoare de cod sursă,sisteme decontrol al versiunilor,designere deinterfețe grafice,sau unelte deingineria programării(ex. generarea de diagrameUML).

De obicei un mediu de dezvoltare este specific unui anumitlimbaj de programare,însă există la ora actuală și medii de dezvoltare care pot lucra cu mai multe limbaje, de ex.EclipsesauMicrosoft Visual Studio.

Listă de medii de dezvoltare

[modificare|modificare sursă]